Wednesday, April 18, 2012

Lagi kisah kanak-kanak kene injek

Saya rasa tiap-tiap tahun saya akan update cerita kanak-kanak kene injek ni kan? Maaflah, terlalu malas nak selongkar rumah lama cari entry yang serupa..hehe. Kali ni, kisah di sekolah baru. Lagi macam-macam auta.

KISAH 1

Bila kawan-kawannya kene injek, tiba-tiba dia kata pada cikgunya dia tak sihat. Cikgunya yang sedang sibuk mengawal kawan-kawannya yang lain pun pesan supaya dia pergi berehat di bilik guru. Di bilik guru, dia minta pada guru untuk telefon ibunya kerana mahu pulang. Bila ditanya kenapa dia mahu pulang. dia jawab

"Saya sakit jari"

sambil menunjukkan jari telunjuknya. Hehe..

KISAH 2

Untuk murid lelaki, ada pemeriksaan 'bird' dia orang. (saya pun tak pasti untuk apa..lupa nak tanya nurse). Datang seorang murid, beriya-iya menggeleng tidak mahu diperiksa. Siap menjerit-jerit lagi. Nurse pun tenangkan dia. Nurse kata "Misi bukannya nak sunat awak".

Nurse pun dengan confidentnya unzip seluar dia. Last-last nurse yang terkejut sebab dia pakai pampers! Hehe..bila ditanya kenapa dah masuk sekolah masih pakai pampers, dia jawab dia kecil lagi. Actually kami memang tahu dia pakai pampers sebab awal-awal persekolahan dulu, kerap sangat dia 'terbabas'. Puncanya kawan-kawan takutkan dia kata ada hantu di sekolah. Sudahnya murid ni memang takut sangat nak ke toilet apatah lagi masuk ke cubicle toilet tu. Last-last mak dia pakaikan pampers. Hehe..

Macam-macam budak-budak ni kan? Tapi cute je memasing :)

4 comments:

  1. hihihi...macam2 nye perangai anak murid ko Pia..anak murid aku steady je..2 orang je nangis masa injek

    ReplyDelete
  2. waduh tu y pakai pampers yg bawak botol susu ada x? hehehe

    ReplyDelete
  3. hahaha, darjah 1 masih pakai pampers ke ana? kelakor lah

    ReplyDelete
  4. same like my son, pandai buat helah :D

    ReplyDelete